OBS: Du er nu offline

Minister om førtidspension

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vil allerede i morgen præsentere forslag til, hvordan fleksjob- og førtidspensionsreformen kan justeres, så der ikke er så stor forskel på kommunernes tilkendelse af førtidspension.
Troels2

Det er nødvendigt at ændre på loven, så det ikke er postnummeret, der afgør, om man får tilkendt førtidspension eller ej.

Første hug tager beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen allerede i morgen torsdag, hvor han præsenterer et løsningsforslag, der skal imødekomme nogle af problemerne med fleksjob- og førtidspensionsreformen.

Det sagde beskæftigelsesministeren, da han onsdag åbnede en høring om den fem år gamle reform. Du kan se hele høringen her:

http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene/beu/tv?s=20171&m=tv.4232&as=1#player

- Der er en variation i den måde, kommunerne arbejder med den her lovgivning på, og det danner baggrund for, at forligskredsen mødes i morgen. Mit budskab er, at vi skal videre, men vi kommer også til at tage politiske initiativer. Jeg præsenterer en løsning i morgen i forhold til at præcisere lovgivningen. Det gør jeg på baggrund af den delevaluering, der har fundet sted, sagde beskæftigelsesministeren.

Der kommer til at ske noget nu

Lovgivningen om førtidspension er for upræcis og uhensigtsmæssigt stram, har både kommuner og organisationer den seneste tid råbt op om.

Og ministeren selv har også noteret sig, hvordan nogle kommuner tilkender mange førtidspensioner - andre meget få.

- Det er noget, vi som lovgivere bliver nødt til at forholde os til. Også for at sikre, at de intentioner, vi i sin tid havde med reformen, bliver fulgt til dørs. Har nogle ting udviklet sig i den forkerte retning, skal vi gøre status på det, og det kommer vi til at gøre nu, sagde ministeren.

Læs hele historien her: https://fagbladet3f.dk/artikel/nu-skal-reglerne-laves-om